Skip to content

Hos Bil og Anleggsekk får du et bredt utvalg av aluminiumsfelger.
Vi fører felgmerker fra blant annet, AEZ, Alutec, Dezent, Dotz, GMP, STW, Rial, TSW, MAK, Nitro, OZ, MSW, Image, Advanti, ATS, Ballistic, BM Wheels, Breyton, Image, CSP Incubus/Ballistic Off-Road, Nitro Wheels, Speedline Truck og Accuride.

Aluminiumsfelger har en god holdbarhet og er motstandsdyktige når det kommer til korrosjon. De er konstruert for å skape mindre varmeutvikling i dekket ved å gi god ventilasjon til bremsene, og dermed sliter de mindre på dekkene. Lette kvalitetsfelger gir i tillegg bedre kjøreegenskaper og dermed sikrere kjøring.

Velg felg med riktig størrelse
Når du skal velge ut felg til bilen din, anbefaler vi å tenke nøye gjennom størrelsen, og ikke minst vekten på den felgen du velger.
Velger du en for stor og tung felg kan dette øke drivstofforbruket til bilen din, redusere ytelser slik som akselerasjon og føre til dårligere kjøreegenskaper. I tillegg får støtdemperne større utfordringer med å holde hjulet i kontakt med veibanen.

Når du velger felg til sommerdekkene dine, er utvalget mye større enn til vinterdekkene. Du kan i større grad tenke på det estetiske, kontra det praktiske, og dermed velge en felg som skiller seg mer ut. Alternativene når det kommer til designet for valget av sommerens felg er stort. En felg til sommeren kan eksempelvis ha en polert kant, eller være kromlakkerte.

En polert felg er for det meste ikke egnet til å benytte seg av om vinteren. En polert felg kjennetegnes ved at kantene på eikene er slipt for å få en annen farge enn resten av felgen. For å gi de slipte kantene en liten beskyttelse, lakkeres disse med klarlakk, men de er særlig sensitive for lakkavskalling. Dette kan føre til at veisaltet trenger seg innunder felgens lakk, og dermed korte ned felgens levetid.

En typisk vinterfelg er designet slik at snøen ikke pakker seg så lett i felgen, og gjerne med få eiker og større mellomrom mellom hver eike, enn f.eks. sommerfelgen.

Felg som er tilpasset vinterhalvåret, er ofte kledd med en lakk som tåler veisalt bedre for å forhindre korrosjon, eller annen slitasje av felgen.

Sjekk gjerne vognlisten til Starco.no og Spesialfelger.no for å se hvilke felger som passer på din bil.

  Kontakt oss

  Hvilken avdeling gjelder det:*
  MadlaSandnes

  Navn:*

  E-post:*

  Telefon:*

  Registreringsnummer:*

  Melding:*

  Jeg ønsker å sende melding. Du får epost kopi av innsendt skjema.

  Back To Top